Hijaluronska kiselina

Viskosuplementacija – hijaluronska kiselina

Viskosuplementacija – hijaluronska kiselina je učestala metoda liječenja artrotskih promjena koljena, ramena, kuka i gležnja. Efikasnost intraartikularne primjene hijaluronske kiseline je veća od primjene nesteroidnih protuupalnih lijekova (Voltaren, Ibuprofen i sl.) čija primjena može uzrokovati ozbiljne nuspojave. Kliničke studije nedvosmisleno su pokazale da je efikasnost ovog liječenja osobito u kombinaciji s provođenjem procedura fizikalne terapije.

Liječenje hijaluronskom kiselinom može prolongirati potrebu operacijskog liječenja što je vrlo značajno kod mlađih pacijenata kod kojih bi najvjeriovatnije bio potreban revizijski zahvat. Odgoda operacije vrlo je bitna i u pacijenata sa potencijalno ugrožavajućim internističkim oboljenjima kao i u starijih bolesnika koji, neovisno o uzroku, nisu motivirani za operacijsko liječenje.

Možemo Vam ponuditi 2 vrste liječenja viskosuplementacijom – hijaluronskom kiselinom. Ovisno o Vašem kliničkom nalazu liječnik specijalist će Vam preporučiti slijedeće:

  • Durolane terapija

    hijaluronska kiselina

  • Lubravisc terapija

     

    hijaluronska kiselina