Anestezija i operativni zahvat

Prije samog zahvata, potrebno je učiniti laboratorijsku obradu s posebnim naglaskom na parametre zgrušavanja krvi. Potom slijedi pregled specijaliste anesteziologa. Dan prije operativnog zahvata bolesniku se daje lijek protiv zgrušavanja krvi (tzv. tromboprofilaksa). Artroskopske operacije ramena izvode se u općoj anesteziji ili u tzv. interskalenskom bloku. Interskalenski blok je vrsta lokalne anestezije (regionalna anestezija) u kojoj je bolesnik budan i pri punoj svijesti, no nema osjeta boli u određenom području.

Mjere opreza

Kada se artroskopija ramena izvodi s posebnom pažnjom i po svim pravilima struke, ne očekuju se komplikacije tijekom i nakon zahvata za koje je naš iskusan tim stručnjaka posebno je educiran ako do takvih posljedica, u rijetkim slučajevima, dođe.
Tijekom i nakon zahvata, moguća je pojava krvarenja te nastanka hematoma koji otežava cijeljenje u području reza. Radi se o relativno čestoj komplikaciji koja se smatra vrlo blagom te u pravilu ne uzrokuje većih problema.

Uobičajena pojava par tjedana poslije zahvata je otok s manjim bolovima u operiranom području. Jednako tako, zbog različitih anatomskih karakteristika bolesnika, ponekad se javlja lokalna iritacija kože ili formiranje ožiljkastog tkiva, “utrnutost” ruke. Embolijski incidenti, infekcija ili nekroza (propadanje kože) vrlo su rijetke pojave.

Tijekom postoperativne njege, naše stručno osoblje Vam je na raspolaganju za sve informacije te poduzima sve što je neophodno za vaš brz i potpun oporavak.