Orthokin terapija

Orthokin terapija ili „biološka terapija“, „liječenje vlastitim krvnim serumom“, „regenerativna terapija“

Za kronična oštećanja i pojavu boli u muskuloskeletnom sustavu „zaslužni“ su određeni proteini medijatori. Na njih se može djelovati specifičnim biološkim antagonistima.
Upravo na tom mjestu dolazi do izražaja Orthokin terapija ili “liječenje vlastitog organizma ili biološko liječenje”: protuupalni i proteinski inhibitori boli se izdvoje iz bolesnikove krvi te se apliciraju u zahvaćeni zglob ili uz upalno promijenjeni živac.
Oni zaustavljaju upalu zglobova i živčanih korjenova, pospješuju reparaciju (popravak) zglobne hrskavice i ubrzavaju zacjeljivanje ozljeda mišića, tetiva i ligamenata.
“Liječenje vlastitog organizma” se može preciznije definirati kao autologna terapija. To su metode liječenja kod kojih su tvari i stanice prirodno proizvedene od vlastitih stanica tijela. Zbog toga, takve terapije, najčešće primijenjene lokalno, visoko su efikasne te se izuzetno dobro podnose.
ORTHOKIN je patentirani pripravak koji mogu aplicirati samo licencirani liječnici.

„…metoda koja je u potpunosti biološka i ne koristi ništa drugo osim vlastitih endogenih proteina i faktora cijeljenja…“

Orthokin terapija uspješno liječi:

  • Artroze zglobova
  • Diskus hernije
  • Ishijalgiju
  • Radikulopatiju u leđima
  • Rupture mišića
  • Ozljede hrskavice
  • Ozljede tetiva
  • Ozljede ligamenata

Tehnika:

Krv se uzima iz vene direktno u specijalnu EOT monovetu (vrsta epruvete). Posebno tretirane staklene kuglice koje se nalaze unutar monovente, lijepe na sebe krvna tjelašca i potiču sintezu zaštitnih proteina tijela.

Monovete se pohranjuju u inkubator na 37° C što predstavlja optimalne uvjete za kvalitetnu sintezu zaštitnog proteina.

Centrifugiranjem se krvna tjelešca odvajaju od seruma obogaćenog visokom koncentracijom zaštitnog proteina te se pohranjuju za daljnju primjenu.

Finalno dobijemo 4 do 5 injekcija seruma, koje se ovisno o indikaciji, 1 do 2 puta tjedno ubrizgavaju u oboljeli zglob ili drugu regiju tijela.